CAR Ter Kouter (Centrum voor Ambulante revalidatie)

Adres:

Aaltersesteenweg 2, 9800 Deinze

E-mail: 

Leeftijd: 

Kind, jongere

Regio:  

Schelde en Leie

Chatten:  

Nee

Socials:  

Over CAR Ter Kouter (Centrum voor Ambulante revalidatie)

Het Centrum voor Ambulante Revalidatie (C.A.R.) onderzoekt en behandelt baby’s, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten en volwassenen op vlak van ontwikkeling, functies en gedrag.

Ambulante revalidatie kan gespecialiseerde hulp bieden door de beperkingen waar mogelijk te verminderen of te compenseren en de betrokkenen en hun omgeving te ondersteunen in het omgaan ermee, met het oog op een zo groot mogelijke participatie en levenskwaliteit.

Voor wie?

Complexe ontwikkelingsstoornissen

  • Kriebelbos Vroegrevalidatie 0-3j, Algemene ontwikkelingsproblemen, Verstandelijke beperking, Leerstoornis in combinatie met motorische, gedrags- en/of emotionele problemen, ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), ASS (Autismespectrumstoornissen) (volgens deze kwaliteitsstandaard)
  • Gehoorstoornissen​
  • Neurologische stoornissen: Niet-aangeboren hersenletsel, Hersenverlamming (samenwerkingsverband CP)

Kinderen, jongeren of volwassenen kunnen aangemeld worden op verwijzing van een externe arts (zonder onderscheid naar specialisatie), het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) of een eerstelijnsactor uit de welzijns- of gezondheidssector. De verwijzer stelt daartoe een verwijsbrief op. Aan de revalidatie gaat een grondig multidisciplinair onderzoek vooraf waarbij de problematiek in kaart wordt gebracht en indien mogelijk reeds een diagnose wordt gesteld. Een eerste verkennend gesprek zal (aangevuld met alle externe informatie) bepalen of dit onderzoek aangewezen is. Op basis van het initiële onderzoek en alle externe informatie wordt bepaald of ambulante revalidatie aangewezen is, en of aan de inschrijvingsvoorwaarden wordt voldaan. 

Zoek je hulp?

Wil je rechtstreeks contact opnemen met deze organisatie?

Aarzel dan zeker niet om onderstaand formulier in te vullen.

We staan klaar om je te helpen.
Neem contact met ons op.

[printfriendly]