Dementiekompas

Adres:

E-mail: 

Tel: 

Leeftijd: 

Volwassenen

Regio:  

Schelde en Leie

Chatten:  

Nee

Socials:  

Over Dementiekompas

Welke zorgverleners met expertise in dementie bevinden zich in onze regio?

Bij wie kan ik terecht voor informatie omtrent dementie in Eerstelijnszone Schelde-Leie?

Waar zijn deze zorg- en welzijnsprofessionals gevestigd in onze regio?

Het aantal personen met dementie in onze eerstelijnszone zal naar schatting met 49,4% toenemen in 2035 ten opzichte van 2018 (cfr risicomodel van Alzheimer Europe, 2018). Net daarom wil eerstelijnszone Schelde en Leie werk maken van betere ondersteuning en zorg voor personen met dementie. Een eerste realisatie is de lancering van het dementiekompas.

Wat is het dementiekompas?

Een zorg- en welzijnsgids voor professionals, personen met dementie en hun omgeving. Het kompas geeft een overzicht van zorg- en welzijnsactoren met expertise in dementie in onze regio: welzijnswerkers, zorgverleners aan huis, zorgbegeleiding bij jongdementie, dagverzorgingscentra, vervoer, WZC, ziekenhuizen en meer.

Zorg- en welzijnsactoren kunnen aan de hand van het dementiekompas vlotter de weg vinden naar het bestaande aanbod in dementiezorg in onze eerstelijnszone. Een correcte doorverwijzing en goede samenwerking is van groot belang om de juiste zorg tijdig en op maat te kunnen bieden. Dit zowel voor de patiënt, mantelzorger, familie als de professional.

Zoek je hulp?

Wil je rechtstreeks contact opnemen met deze organisatie?

Aarzel dan zeker niet om onderstaand formulier in te vullen.

We staan klaar om je te helpen.
Neem contact met ons op.

[printfriendly]