Buddywerking Aalter

Adres:  

Europalaan 22, 9880 Aalter

E-mail: 

buddywerking@aalter.be

Leeftijd: 

Kind, jongere, volwassene

Regio:  

Meetjesland

Chatten:  

Nee

Socials:  

Over Buddywerking Aalter

Buddywerking Aalter brengt een buddy (vriend) in contact met een sociaal kwetsbaar persoon of iemand die een inburgeringstraject volgt.

Buddywerking Aalter

Bij de Buddywerking wordt er ingezet op een ‘georganiseerde vriendschap’ tussen een deelnemer en een buddy (=vrijwilliger) waarbij de buddy in eerste instantie sociaal contact en ondersteuning biedt op maat van de deelnemer. De buddy is de steun en toeverlaat. Buddy’s zijn geen hulpverleners, zij kunnen wel het verlengde van en de brug zijn naar hulpverlening. Centraal staan de contactmomenten in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer.

Het duo komt op frequente basis samen gedurende een jaar. We gaan in eerste instantie uit van de vraag van de deelnemer, maar deze frequentie wordt ter sprake gebracht bij het eerste kennismakingsgesprek. Zij vullen zelf in waar en wanneer ze afspreken. Wat ze doen hangt af van de vraag van de deelnemer en kan verschillende activiteiten inhouden. De samenwerking wordt opgevolgd door de buddycoördinator.

Heb jij nood aan een buddy?
Ben je soms eenzaam? Heb je soms wat hulp nodig? Belangrijk is dat je gemotiveerd bent om af te spreken en een samenwerking van een jaar aan te gaan. Je geeft zelf aan wanneer en waar je de buddy wil ontmoeten en wat je wil doen.

Is een buddy zijn iets voor jou?

Ben je minstens 18 jaar en kan je regelmatig afspreken met de deelnemer? Heb je daarnaast een open, respectvolle en gelijkwaardige ingesteldheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! De buddy helpt de deelnemer om een weg te vinden in de maatschappij. Hij doorbreekt het sociaal isolement en bevordert participatie op vlak van vrije tijd, cultuur en vrijwilligerswerk. De buddy versterkt de deelnemer op persoonlijk en sociaal vlak, in zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid en het verbreden en versterken van het sociale netwerk.

Wat kan jij doen als buddy?

  • sociaal contact en een luisterend oor bieden
  • samen op stap gaan, Aalter leren kennen
  • sociaal isolement doorbreken
  • op zoek gaan naar vrijetijdsinvulling
  • praktische hulp bieden vb. Nederlands oefenen, helpen met administratie

Je wordt opgevolgd door de buddycoördinator en er is de mogelijkheid tot intervisie en vorming. Is een buddy iets voor jou? Of wil je graag een buddy worden van iemand? Wil je graag wat meer informatie? Meer info via buddywerking@aalter.be of tel. 0476 70 23 22.

Zoek je hulp?

Wil je rechtstreeks contact opnemen met deze organisatie?

Aarzel dan zeker niet om onderstaand formulier in te vullen.

We staan klaar om je te helpen.
Neem contact met ons op.

[printfriendly]