Eigen Kracht Centrale vzw

Adres:  

Gelbergenstraat 48, 3471 Hoeleden

E-mail: 

info@eigenkrachtcentrale.be

Leeftijd: 

Jongeren, volwassenen

Regio:  

Vlaanderen

Chatten:  

Socials:  

Over Eigen Kracht Centrale vzw

Algemene werking

  • EK gaat uit van de krachten van mensen zelf én hun naaste omgeving om een antwoord te vinden op hun (hulp)vraag. Ze kiezen zelf hun personen uit om tijdens een overleg samen na te denken en een plan te maken voor de toekomst. De focus ligt op het naar boven halen wat mensen zelf belangrijk vinden en wat hen mogelijk lijkt. In het plan staat wat mensen zelf zullen doen – de ‘eigen krachten’ die ze willen inzetten – en waarvoor ze een beroep wil doen op professionele hulp.
  • Een vrijwilliger ondersteunt en coördineert het proces en volgt het tempo van de aanvrager. Samen bekijken ze wie er worden betrokken en waarover er wordt gesproken. De vrijwilliger legt aan iedere deelnemer uit wat het doel van zo’n bijeenkomst is en bereidt hen voor. Ook draagt de vrijwilliger mee zorg voor de praktische organisatie.
  • De duur van een traject is gemiddeld 4-6 mnd.

Doelgroep

In principe komt iedereen die een probleem heeft of tegen een uitdaging aanloopt (bijv. opvoedingsvragen, armoede, zelfstandig wonen, verslaving,…), in aanmerking voor een Eigen Kracht-traject. Het aanbod van EK© is gratis wanneer er een kind of jongere betrokken is van -9 maanden tot 25 jaar.

Zoek je hulp?

Wil je rechtstreeks contact opnemen met deze organisatie?

Aarzel dan zeker niet om onderstaand formulier in te vullen.

We staan klaar om je te helpen.
Neem contact met ons op.

[printfriendly]