Lokaal dienstencentrum Het Pomphuis

Dienstencentrum Convent2 is een ontmoetingsplek verbonden aan een OCMW. Het centrum is er voor de buurtbewoners. Je kan er terecht voor info, recreatie, vorming en dienstverlening.

Logo Gezond+

Logo Gezond+ wil de gezondheid van alle mensen in haar werkingsgebied bevorderen zodat dit bijdraagt tot meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren. Logo Gezond+ coördineert een regionaal gezondheidsnetwerk waarbij lokale besturen, onderwijs, zorgorganisaties, partners, terreinwerkers en gezondheidsprofessionals samenwerken aan de uitvoering van het Vlaams preventief gezondheidsbeleid en de gezondheidsdoelstellingen. De focus ligt op ziektepreventie en gezondheidspromotie.

Sociale kaart

Niet gevonden wat je zocht? Neem een kijkje op de Sociale Kaart. Dit is een online toepassing die een overzicht biedt van de diensten, organisaties en voorzieningen uit de welzijns- en gezondheidssectoren. 

mee-leven

Mee-leven is een website voor en door naasten van een suïcidaal gezinslid, waar je onder andere informatie kan vinden over de impact op en noden van naasten. Je vindt op deze website informatie over de impact op en noden van naasten maar ook tips voor zelfzorg, getuigenissen en een handige toolbox.

Zorgcentrum na seksueel geweld

Slachtoffers van seksueel geweld, zoals verkrachting of aanranding, kunnen dag en nacht terecht in het Zorgcentrum na Seksueel.

Drugpunt Aalter

Bij Drugpreventie kan je terecht voor professionele begeleiding en advies rond drugs en andere genotsmiddelen.

Voor wie?
Druggebruikende jongeren, hun vrienden, ouders en partner kunnen bij Drugpunt terecht.

Het kan gaan over legale drugs (bv. alcohol) en over illegale drugs (bv. cannabis). Ook gokken en grenzeloos gamen kunnen aan bod komen.

Wat?
Drugpunt biedt informatie, advies en begeleiding.

Aan de hand van één of enkele vertrouwelijke gesprekken willen we het druggebruik bespreekbaar maken en het inzicht in het gebruik vergroten.

Beroepsgeheim
Elke Drugpunt-medewerker heeft en respecteert het beroepsgeheim: alle contacten zijn strikt vertrouwelijk.

Praktisch
Alle gesprekken, begeleidingen zijn op afspraak en volledig gratis.

Sociale dienst Eeklo

Heb je nood aan een luisterend oor en advies in verband met opvoedingsproblemen, relationele problemen, psychische problemen, …? Onze sociaal werkers luisteren graag naar je vragen en zoeken samen met jou naar de meest passende oplossing.

ConTempo vzw

Is je partner overleden en heb je het moeilijk om de draad van het leven opnieuw op te nemen? ConTempo is er voor jou.

ConTempo organiseert rouwzorgtrajecten. Het rouwzorgtraject is groepswerk.

Onder professionele begeleiding en omringd door lotgenoten leer je omgaan met verlies en bouw je aan een nieuwe toekomst. Ze organiseren op verschillende plaatsen over het hele land rouwzorgtrajecten. Ze zijn specifiek gericht op mensen die met hun verdriet alleen achterblijven en niemand (meer) vinden om erover te praten.

ConTempo vzw brengt mensen samen die net als jij hun partner hebben verloren. Er zijn groepen voor jonge en minder jonge lotgenoten. Daarnaast organiseren ze ook leesclubs, provinciale en nationale ontmoetingen.

De Sleutel (Antenne Meetjesland)

De Sleutel biedt zorg op maat aan mensen die problemen ervaren als gevolg van het problematisch gebruik van illegale drugs. Ook mensen in de onmiddellijke omgeving van de gebruiker kunnen bij ons terecht.