WWIN (Werk en Welzijn Integratie)

WWIN (Werk en Welzijn Integratie) biedt individuele belgeleiding en ondersteuning op maat van de jongere tussen de 18 en 30 jaar die werkloos zijn. Een vertrouwenspersoon bekijkt samen met de jongere welke noden hij/zij heeft op gebied van welzijn en werk en welke ondersteuning aansluit bij deze vraag.

Jennifer (sociale dienst)

Bij Jennifer van de sociale dienst kan je terecht met al je vragen, bezorgdheden, … rond welzijn (bvb rond alcohol, drugs roken, geweld of grensoverschrijdend gedrag…).

Jeugdhuis ’t Schipke 

In jeugdhuis ‘t Schipke kunnen jongeren terecht om andere jongeren te ontmoeten, voor een gezellige babbel, een drankje, concertjes,…

Lokaal dienstencentrum Het Applauws

Het lokaal dienstencentrum Het Applauws is een ontmoetingsplaats in Lauwe waar je terecht kan om andere mensen te ontmoeten. In samenwerking met Cultuurcentrum Menen biedt Het Applauws een podiumaanbod (theater, muziek en comedy) én een vormingsaanbod aan. Het lokaal dienstencentrum organiseert zelf ook activiteiten en zet ook projecten en samenwerkingen op met Lauwse verenigingen, cultuurmakers en -liefhebbers.

Jeugddienst DoeKéZot

Wil jij andere jongeren ontmoeten? Dan kan de jeugddienst je hierbij zeker helpen! De jeugddienst organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren, ondersteunt jeugdverenigingen en animatoren, …

Lokaal dienstencentrum Aurélys

Het lokaal dienstencentrum Aurélys is een ontmoetingsplaats waar je terecht kan voor een gezellige babbel, om samen met anderen iets te drinken of te eten, een leuke activiteit te doen en een aantal diensten (poetshulp, thuisverpleging, …).

Lokaal dienstencentrum Het Gaverpeirdje

Het lokaal dienstencentrum De Karmel is een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Je kan er terecht voor

Ontspanning & ontmoeting (een babbeltje, samen iets drinken, …)
Voordrachten en workshops rond diverse thema’s
Diverse diensten (maaltijden, voetverzorging, …)

Lokaal dienstencentrum De Karmel

Het lokaal dienstencentrum De Karmel is een open huis waar iedereen uit de buurt van de Karmel terecht kan om anderen te ontmoeten, een drankje of een lekkere maaltijd, een babbeltje te slaan of samen activiteiten te doen (bvb. bloemschikken, een cursus Engels, …). Je kan er ook terecht voor een aantal diensten zoals pedicure, kapper, …

Eerstelijnspsychologe Linda Accou

Voel je je slecht in je vel? Heb je nood aan een goed gesprek? Worstel je wel eens met bepaalde gedachten of gevoelens? Linda biedt toegankelijke psychologische hulp.

Gesprekken met haar kunnen doorgaan op afspraak in het Sociaal Huis in Wevelgem.

Eerstelijnspsychologe Laurence Dhaene

Voel je je slecht in je vel? Heb je nood aan een goed gesprek? Worstel je wel eens met bepaalde gedachten of gevoelens? Laurence biedt toegankelijke psychologische hulp.

Gesprekken met haar kunnen doorgaan op afspraak in het Sociaal Huis in Wevelgem.