1712-geweld

Kreeg je vroeger of nu te maken met geweld? 1712 is er voor iedereen met een vraag rond geweld of misbruik. Je kan gratis en anoniem bellen, chatten of mailen.

Zelfmoordlijn 1813

Bij Zelfmoordlijn 1813 kunnen personen met zelfdodingsgedachten, hun omgeving en nabestaanden gratis terecht voor een hulpverlenend gesprek.

Zelfmoordlijn 1813

Bij Zelfmoordlijn 1813 kunnen personen met zelfdodingsgedachten, hun omgeving en nabestaanden gratis terecht voor een hulpverlenend gesprek.

On Track Again is een app die jonge mensen opnieuw op weg helpt nadat ze een zelfmoordpoging hebben ondernomen.

Think Life is een tool die mensen wil helpen om beter te leren omgaan met zelfmoordgedachten.

Logo Leieland

Logo Leieland wil de gezondheid van alle mensen in haar werkingsgebied bevorderen zodat dit bijdraagt tot meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren.
Dit doen ze door de welzijns- en gezondheidsactoren te stimuleren en te inspireren om een sterk en efficiënt gezondheidsbeleid uit te bouwen om op deze manier een preventieve gezondheidsreflex te creëren bij beleidskeuzes. Naast Logo Leieland zijn er nog heel wat partners die hierrond een aanbod hebben, zoals het Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, Vlaamse Vereniging voor Alcohol en andere Drugs (VAD), Grenswijs, Sensoa, …  Logo Leieland brengt u met de juiste netwerkpartner in contact. Samen met u werken we aan een gezond Zuid-West-Vlaanderen.

ASPHA

ASPHA biedt Advies rond SuïcidePreventie voor Huisartsen en Andere hulpverleners. Het is een advieslijn over het begeleiden van suïcidale personen, hun omgeving en nabestaanden van zelfdoding.

Think Life

Think Life helpt mensen beter te leren omgaan met zelfmoordgedachten.

Opvoedingslijn

Opvoedingslijn helpt (groot)ouders en andere opvoeders met hun vragen over opvoeding.