Lokale dienstencentra Meetjesland

Een Lokaal Dienstencentrum is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners, waar men terecht kan voor informatie, recreatie, vorming en dienstverlening.

Logo Gezond+

Logo Gezond+ wil de gezondheid van alle mensen in haar werkingsgebied bevorderen zodat dit bijdraagt tot meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren. Logo Gezond+ coördineert een regionaal gezondheidsnetwerk waarbij lokale besturen, onderwijs, zorgorganisaties, partners, terreinwerkers en gezondheidsprofessionals samenwerken aan de uitvoering van het Vlaams preventief gezondheidsbeleid en de gezondheidsdoelstellingen. De focus ligt op ziektepreventie en gezondheidspromotie.

Sociale kaart

Niet gevonden wat je zocht? Neem een kijkje op de Sociale Kaart. Dit is een online toepassing die een overzicht biedt van de diensten, organisaties en voorzieningen uit de welzijns- en gezondheidssectoren. 

Zorgcentrum na seksueel geweld

Slachtoffers van seksueel geweld, zoals verkrachting of aanranding, kunnen dag en nacht terecht in het Zorgcentrum na Seksueel.

Lokaal Dienstencentrum De Lelie

In het lokaal dienstencentrum kan iedere inwoner van Aalter, met in het bijzonder 55-plussers, terecht voor ontspanning, vorming en recreatie. Daarnaast verlenen wij u graag informatie, advies en dienstverlening binnen de thuiszorg.

Dagverzorging NOAH

Familiehulp baat in Vlaanderen en Brussel veertig kleinschalige dagverzorgingshuizen met de naam NOAH uit. NOAH staat voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht, Huiselijkheid.

Thuiswonende ouderen met een zorgbehoefte kunnen overdag samen met anderen een gezellige dag doorbrengen in NOAH. Onze NOAH-medewerkers organiseren leuke activiteiten, zoals koken, wandelen, kaarten, muziek beluisteren, televisie kijken, handwerk, op uitstap gaan …

Daarnaast staan onze verzorgenden altijd voor je klaar. Wil je een douche, een bad, haarverzorging, nagelverzorging of massage: het kan allemaal!

Bovendien kan je ’s middags mee aanschuiven voor een warme maaltijd.

NOAH is net zoals thuis, maar dan in fijn gezelschap! Ideaal om enkele keren per week de eenzaamheid en de lege momenten te doorbreken.

Drugpunt Aalter

Bij Drugpreventie kan je terecht voor professionele begeleiding en advies rond drugs en andere genotsmiddelen.

Voor wie?
Druggebruikende jongeren, hun vrienden, ouders en partner kunnen bij Drugpunt terecht.

Het kan gaan over legale drugs (bv. alcohol) en over illegale drugs (bv. cannabis). Ook gokken en grenzeloos gamen kunnen aan bod komen.

Wat?
Drugpunt biedt informatie, advies en begeleiding.

Aan de hand van één of enkele vertrouwelijke gesprekken willen we het druggebruik bespreekbaar maken en het inzicht in het gebruik vergroten.

Beroepsgeheim
Elke Drugpunt-medewerker heeft en respecteert het beroepsgeheim: alle contacten zijn strikt vertrouwelijk.

Praktisch
Alle gesprekken, begeleidingen zijn op afspraak en volledig gratis.

Lokaal Dienstencentrum Zonneheem

Welkom in Zonneheem, lokaal dienstencentrum in Eeklo. Een ontmoetingsplaats in het hartje van Eeklo waar ruimte is voor warme babbels en fijne ontmoetingen tussen senioren en al wie verenigd is in zorgen voor elkaar.

Sociale dienst Eeklo

Heb je nood aan een luisterend oor en advies in verband met opvoedingsproblemen, relationele problemen, psychische problemen, …? Onze sociaal werkers luisteren graag naar je vragen en zoeken samen met jou naar de meest passende oplossing.